I leti i zimi - idealan termoblok

 

 

 

 

 

Milioni malih vazdušnih ćelija efikasno sprečavaju gubitak energije i obezbeđuju i lijeti i zimi idealnu termoizolaciju.

 

 

Prilikom gradnje YTONG Termoblokom štedi se dvostruko: dodatna termoizolacija Vam nije potrebna, a istovremeno su troškovi grijanja i hlađenja objekta znatno niži! YTONG Termoblok je poznat i kao ekološki materijal jer je napravljen od potpuno prirodnih sirovina.

 

YTONG zid ne zahteva dodatnu termo oblogu, već termoizolaciju predstavlja sam YTONG materijal. Odlična toplotna izolacija koju osigurava YTONG Termoblok omogućava veliku uštedu energije prilikom grejanja zimi, odnosno hlađenja leti.

 

Uporedite i sami...

 

 ...iako je zid mnogo tanji i bez dodatne termoizolacije, koeficijent prolaza toplote (U) kod YTONG zida je mnogo bolji nego kod tradicionalnog zida sa termoizolacijom!

 

 

Izaberite Vaš YTONG termoblok


 

ENERGETSKA KUĆA

 

Koeficijent prolaza toplote (U) YTONG Termobloka debljine 30 cm iznosi:

 

U = 0,30 W/m2K,

 

što ispunjava sve zahteve strogog standarda termoizolacije DIN 4108 Savezne Republike Nemačke.

 

 

 

 

 

NISKOENERGETSKA KUĆA

Budućnost je pred Vama. Standardi EU za termoizolaciju propisuju pravila i normative za izgradnju niskoenergetske kuće koja štedi energiju i čuva životnu sredinu.

 

YTONG Termoblok debljine 37,5 cm ispunjava:

 

U = 0,24 W/m2K,

 

što je prvi preduslov kvalitetne niskoenergetske kuće. Sa takvom vrstom gradnje ostvarujete značajnu uštedu energije za grejanje i hlađenje tokom godine u odnosu na tradicionalni sistem gradnje!