Šta je YTONG?


YTONG je savremeni građevinski materijal za zidanje grupe porobetona, koja svojom poroćelijastom strukturom i savremenom tehnologijom proizvodnje danas predstavlja garanciju kvaliteta koja omogućava odličnu toplotnu izolaciju.

 

 

Danas je robna marka YTONG na mnogim područjima sinonim za porobeton i mjerilo vrijednosti drugim osnovnim građevinskim materijalima. Bijeli zidni blokovi omogućavaju odličnu toplotnu izolaciju, izuzetnu otpornost na požar, daju optimalnu zvučnu izolaciju, jednostavno se obrađuju i oblikuju, te se ubrajaju u ekološki zdrav materijal. Cjelokupan sistem gradnje, u kojem se svi sastavni djelovi međusobno optimalno nadopunjuju, predstavlja podlogu za efikasna i visoko vredna rešenja u stambenoj i ostaloj izgradnji.

 

Zbog sigurnosnog očuvanja prirodne okoline, preko uštede energije kroz proizvodnju do mogućnosti potpune prerade otpada iz proizvodnje, YTONG je postao sinonim inovativnosti i trajnosti u građevinarstvu.

 

Xella Srbija d.o.o. proizvodi YTONG blokove u Srbiji po njemačkoj tehnologiji i deo je velike međunarodne inovativne kompanije Xella International koja proizvodi građevinski materijal YTONG u više od 30 zemalja širom svijeta.